Lucian Sandu, antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, și Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, au evidențiat partea plină a rezultatelor de la Campionatul Mondial din China, dar au lăsat să se înțeleagă că performanțele sunt sub blazonul și tradiția gimnasticii românești.
Argint cu sclipiri de aur, dar aurul e aur
Lucian Sandu a arătat că titlul de vicecampioană mondială obţinut de Larisa Iordache are valoare aur, dacă se ține cont că este prima medalie pentru România într-o finală la individual compus după șapte ani. Totuși, evident nemulțumit că nu a fost aur curat, tehnicianul a precizat că acum preocuparea sportivei și a antrenorilor trebuie să fie ajungerea pe locul unu. „Sunt foarte mulţumit de rezultatele Larisei, dar trebuie să ne întoarcem

în sală să vedem ce putem face să ajungem pe locul întâi. La individual compus, medalia Larisei este ca un aur. La fel şi locul patru pe echipe este valoros, extrem de important pentru viitorul gimnasticii româneşti. Am fost aproape de podium, și am arătat că România contează în lupta la medalii, deși după calificări multă lume era circumspectă”, a spus antrenorul.
Dificultate cu două tăișuri
Preocupat de a se impune în fața gimnastelor din SUA, Lucian Sandu a arătat că fetele din lotul României trebuie să îşi îmbunătăţească exerciţiile la sărituri şi paralele prin creșterea gradului de dificultate al exercițiilor. „Prin foarte multă muncă le putem ajunge şi pe americance. Trebuie să ajungem şi la notele de plecare ale americancelor la sărituri. Este nevoie să îmbunătăţim săriturile şi să progresăm la paralele, acolo unde avem doar o singură gimnastă competitivă”, a afirmat Lucian Sandu. În contrapartidă cu această goană după creșterea dificultății, Adrian Stoica, președintele FRG, a afirmat că dificultatea exerciţiilor în gimnastica artistică este mult prea mare, motiv pentru care Federaţia Internaţională de Gimnastică trebuie să ia măsuri în această privinţă. „Nu vă puteţi închipui cât de greu a putut să fie pentru gimnaşti şi gimnaste. De altfel, s-au văzut şi nişte ratări spectaculoase în timpul finalelor. Lucrurile nu sunt simple în gimnastică, a început inclusiv preşedintele federaţiei internaţionale să constate că s-a progresat cu dificultatea poate mai mult decât este cazul şi că ar trebui să se ia nişte măsuri. Eu sunt de aceeaşi părere, pentru că încărcătura care este pe umerii acestor sportivi este imensă. Chit că sunt mai copii, la fete, sau gimnaşti cu maturitate, la băieţi”, a comentat Adrian Stoica.
Trădați de lipsa de experiență
Preşedintele FRG Adrian Stoica, a pus pierderea unor medalii unde exista potențial pe lipsa de experienţă a majorităţii gimnastelor din lot. „Speram la o medalie la echipe feminin, pentru că am terminat un Campionat European pe primul loc. Este o chestiune de experienţă pentru că am avut gimnaste debutante la un mondial, care într-o sală cu 12.000 de spectatori nu au aceeaşi dezinvoltură ca în sala de antrenament”, a explicat Stoica, marți, la întoarcerea din China. „De medalii sunt mulţumit, fără îndoială, dar se putea mai mult. Şi că dacă am fi făcut şi noi ceva înainte ar fi putut să fie mai bine. Cred că este important ca cei care se ocupă de pregătire să tragă nişte concluzii şi să încerce să valorifice ceea ce ne-a arătat acest mondial extrem, de greu”, a menţionat preşedintele.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.