HCM Baia Mare s-a tratat după eșecul dureros suferit în meciul din Liga Campionilor cu Metz Handball printr-o victorie confortabilă cu HC Zalău. Campioana României la handbal feminin s-a impus cu scorul de 30-24 (15-10), miercuri, pe teren propriu, într-un meci disputat în devans în cadrul etapei a XI-a a Ligii Naționale. Pentru HCM urmează meciul cu Larvik, din etapa a treia a grupei D a Ligii Campionilor, programat vineri, 31 octombrie, de la ora 19.00, în Sala „Lascăr Pană”, din Baia Mare.
De la minus zece, la plus șase
Înfrângerea suferită în Franța la zece goluri diferență, 24-34 (10-13), a șifonat puțin blazonul campioanei României, însă băimărencele au rămas la putere în campionatul intern. Ca dovadă, trupa antrenată de Costică Buceschi şi Magda Kovacs s-a impus, fără emoții, în meciul cu

tânăra și combativa formație antrenată de Gheorghe Tadici.
FCM Baia Mare s-a aflat tot timpul la conducere, iar problema echipei învingătoare nu s-a pus nici un moment. Startul partidei a fost unul echilibrat, scor 6-4, în minutul 9, dar apoi HC Zalău a fost evident depășită. HCM s-a distanțat la șase goluri diferență 10-4, în minutul 16, iar peste alte trei minute a dus avansul la șapte puncte, scor 12-5, aceasta fiind și cel mai mare avantaj din acest joc. Campioana a intrat în regim de menajare al resurselor fizice în repriza secundă, astfel că a marcat o singură dată în primele opt minute de după pauză. HC Zalău a încercat să profite și să relanseze partida și a reușit să se apropie la patru goluri (16-12, min. 39) și apoi la doar puncte diferență, scor 20-17, în minutul 45. În continuare, diferenţa de valoarea și experiență între loturile celor două a ieșit din nou la rampă și HCM a refăcut avantajul de șase goluri, scor 26-20 în minutul 51, și l-a menținut până la final, scor 30-24. „Meciul a marcat cea mai bună evoluţie de până acum a rusoaicei Ekaterina Davydenko de la venirea ei la campioana României”, a notat după joc site-ul oficial al clubului băimărean.
Bilete pentru toate buzunarele la Liga Campionilor
Tichetele de acces  la partida din etapa a III-a a grupei D a Ligii Campionilor dintre HCM Baia Mare și Larvik HK, programată vineri, 31 octombrie, de la ora 19.00, în sala sporturilor „Lascăr Pană”  se pun în vânzare începând de miercuri, 29 octombrie. Sunt disponibile bilete cu prețul de 50 lei în zona 1 şi cu 30 lei în zona 2. De asemenea, se pun în vânzare bilete cu preţuri reduse:  10 lei pentru tineri cu vârste între 14 şi 18 ani şi pentru pensionari, respectiv cu 5 lei pentru copii cu vârste până la 14 ani. Miercuri şi joi biletele pot fi achiziţionate între orele 9.00 şi 17.00 de la casa de bilete de la polivalentă, pentru ca vineri casa de bilete să fie deschisă de la ora 9.00 la 19.00.

HCM Baia Mare - HC Zalău 30-24 (15-10)

Sala sporturilor „Lascăr Pană”

HCM Baia Mare:Ungureanu (6 intervenții+1x7m apărat), Cetăţeanu (5), Arenhart (7) - Davydenko 8 goluri (2 din 7m), Nechita 4, Buceschi 3 (2), Gjeorgjievska 3, Szucs 2, Herrem 2, Ardean Elisei 2, Makeeva 2, Lobach 2, Marin 1, Tiron 1 (1), Tătar; antrenori: Costică Buceschi şi Magda Kovacs;

HC Zalău:Cheţa (9), Inculeţ (1) - Constantinescu 7 (2), Maior Paşca 4, Puiu 4, Bardac 4, Pintea 3, Trif 2, Cârligeanu, Ciobanu, Ciunt, Ţurcaş, Cicic, Rob; antrenori: Gheorghe şi Elena Tadici.

Au arbitrat: Claudiu Gorina şi Florin Melencu (Craiova); Observator FRH: Ioan Râpă (Timişoara);

Aruncări de la 7m: 5-4 (transformate 5-3, a ratat Puiu); Minute de eliminare: 6-12;

 

 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.