Handbalistele campioanei României, HCM Baia Mare, au pătimit la aruncările de la șapte metri și au ratat șapte dintre cele 11 astfel de lovituri de care au beneficiat în confruntarea cu Larvik HK, pierzând, dramatic, și partida, scor 23-24 (13-12). Rezultatul poate fi considerat nedrept pentru trupa antrenată de Costică Buceshi. Băimărencele au luptat, au arătat că au valoare și au condus în fața campioanei Norvegiei până în ultimele zece minute de joc și apoi chiar și cu cinci minute înainte de final. Este totuși al doilea eșec consecutiv pentru HCM  în grupa D a Ligii Campionilor, în vreme ce Larvik HK are punctaj perfect.

Start curajos

HCM a dat impresia că s-a vindecat după eșecul dureros de la Metz și că nu pune preț pe palmaresul de top al adversarelor, începând curajos. Ca dovadă, după 0-1 pentru nordice, HCM a reușit o serie de patru goluri consecutive și a dus scorul la 4-1 (min. 6). Avantajul de trei goluri avea să fie maximul reușit de băimărence în acest joc, chiar dacă el a mai fost repetat de încă două ori pe parcursul primei reprize: 5-2 (min. 8), 12-9 (min. 23). Dincolo de aceste vârfuri ale HCM-ului, norvegiencele au arătat

ca o echipă solidă și pragmatică și au stat mereu aproape pe tabelă. Nordicele au egalat, scor 8-8, în minutul 18, sau au fost doar cu un pas în urmă, cum s-a întâmplat la pauză, scor 13-12.

Finiș trist

HCM a debutat bine și în repriza secundă și a reușit să se desprindă din nou la două goluri diferență, 14-12, în chiar primul minut după pauză. Băimărencele au rămas la putere până la jumătatea reprizei, când au avut ultima dată două goluri avans, 20-18 în minutul 46. Din acest moment, handbalistele campioanei au părut copleșite de miza partidei și de replica adversarelor, astfel că au comis multe erori care le-au costat pierderea meciului. Ca dovadă, după 20-18, Larvik HK a reușit o serie de trei goluri consecutive și a preluat pentru prima dată conducerea, 20-21 (min. 49) și 21-22 (min. 50). Cu un suport fantastic din partea publicului, HCM a revenit prin două goluri consecutive și a trecut din nou în avantaj 23-22 (min. 55), părând că are resurse de a reuși minunea. A fost însă un simplu foc de paie, pentru că băimărencele au fost trădate de final şi s-au văzut conduse 23-24 (în minutul 58), scor cu care s-a ajuns și la fluierul final.

Semne bune, ratări fatale

„HCM-ul a avut jucătoare luptătoare şi pline de ambiţie. Portarii au fost inspiraţi şi au conferit siguranţă echipei, Davydenko şi-a reconfirmat creşterea de formă arătată în ultimele partide şi şi-a asumat responsabilitatea atacului în momente delicate. HCM-ului i-au fost însă fatale cele şapte aruncări de la 7m ratate. De cealaltă parte a impresionat cu siguranţă flerul portarului Toft şi evantaiul larg de exprimare handbalistică a lui Anja Hammerseng-Edin”, a notat cu pricepre și obiectivitate site-ul oficial al clubului băimărean.

HCM are șansa și obligația revanșei în Norvegia, întrucât în etapa viitoare, în 8 noiembrie, va juca pe terenul celor de la Larvik HK.

HCM BAIA MARE - LARVIK HK 23-24 (13-12)

Sala sporturilor "Lascăr Pană";

Aruncări de la 7m:11-6 (transformate 4-3, au ratat: Davidenko 2, Marin 2, Buceschi, Ardean Elisei, Do Nascimento, respectiv Koren Riegelhuth 2, Mork); minute de eliminare: 4-10;

HCM Baia Mare:Ungureanu (12+1 șapte metri apărat), Arenhart (6+1), Cetăţeanu - Davydenko 7 (2), Marin 5 (1), Makeeva 3, Buceschi 3, Nechita 2, Szucs 1, Ardean Elisei 1 (1), Herrem 1, Lobach, Gjeorgjievska, Do Nascimento, Tătar; antrenori: Costică Buceschi - principal, Magda Kovacs - secund, Ioan Belu - cu portarii.

Larvik HK:Toft (6+4), Hasanic - A. Hammerseng-Edin 6 (1), Blanco 5, G. Hammerseng-Edin 4, Wojtas 4, Mork 3 (1), Koren Riegelhuth 1 (1), Solberg 1, Albertsen, Breivang, Johansen, Breistol, Sulland, Lund; antrenori: Gustav Ole Gjekstad - principal, Tor Odvar Moen - secund.

sursa foto: www.hcmbaiamare.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.