Campioana României la handbal masculin, HCM Minaur Baia Mare, a suferit un eșec la „botezul” în Liga Campionilor, fiind învinsă în deplasare de formația daneză Skjern Handbold, cu scorul de 32-28 (17-12), azi, în prima etapă din Grupa D.

Și în Ligă ca în campionat

Minaur a fost „clona” nereușită a echipei care câștiga titlul în sezonul trecut și în primul meci din Liga Campionilor, etalând și în Europa forma mai slabă din acest început de sezon. Gruparea din Maramureș a pierdut la patru goluri diferență pe terenul unei echipe puternice, care în ediția trecută a cupelor europene a ocupat locul al treilea în Cupa EHF. Prima repriză a stat sub semnul echilibrului până în minutul 15, gazdele conducând la maximum un gol. Skjern a reușit să marcheze primul gol al partidei, pentru ca Viorel Fotache să egaleze și să reușească primul gol al Minaurului în EHF Champions League. Egalitatea s-a menținut până în minutul 13, când tabela indica scorul de 6-6, după care echipa daneză s-a distanțat pentru prima dată la două goluri, scor 8-6, la mijlocul reprizei. Nordicii au profitat de blocajul psihic al Minaurului, iar avantajul a ajuns la șase lungimi, scor 10-16, în minutul 19. Ultimele minute înainte de pauză au aparținut Minaurului, astfel că la cabine

s-a intrat cu scorul de 17-12, pentru gazde. HCM Minaur a început mai curajos repriza secundă și s-a apropiat la doar două goluri diferență. Ramba și Sadoveac au înscris două goluri consecutive și au dus scorul la 17-14, iar în minutul 35, tabela indica 18-16 după alte două goluri ale HCM Minaur. Acest ecart minim de două goluri s-a menținut până la jumătatea reprizei secunde, scor 24-22 (7-10 în repriza secundă), însă pe final Skjern a revenit la cârma partidei și a câștigat cu 32-28. Marius Sadoveac a fost cel mai bun marcator al campioanei României, cu 8 goluri. În clasamentul grupei D, după prima etapă, pe primul loc se află formația ucraineană Motor Zaporoje, cu 2 puncte, urmată de Skjern Handbold, 2 p, Elverum Handball Herrer (Norvegia), 2 p, Kadetten Schaffhausen (Elveția), 0 p, HCM Minaur Baia Mare, 0 p, Metalurg Skopje (Macedonia), 0 p.

Pentru HCM Minaur, următorul meci va fi miercuri, 23 septembrie, de la ora 18:30, când campionii României vor întâlni în Liga Națională pe CSM Ploiești, într-un meci restanță al etapei a șasea. În EHF Velux Champions League, HCM Minaur va întâlni duminică pe teren propriu pe HC Motor Zaporozhye.

 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.