HCM Baia Mare a bifat a cincea victorie consecutivă din tot atâtea etape în Liga Naţionala de handbal feminin, după ce s-a impus în deplasare în meciul cu Dunărea la Brăila, cu scorul de 30-25 (16-12), dar a picat pe locul doi în clasament, din cauza golaverajului. Ca efect al parcursului perfect în campionat, 11 jucătoare ale vicecampioanei au fost convocate la lotul naţional de senioare al României pentru meciurile de calificare la Campionatul European din 2016, în compania Lituaniei şi a Belarusului.
Au condus în permanență
Trupa antrenată de Aurelian Roșca și Ioan Băban a condus în permanență pe tabelă, avantajul maxim fiind de șapte goluri, în minutele 48 și 55. Meciul a reprezentat și un duel al „foștilor”, fosta golgheteră a Brăilei, Gabriela Perianu, fiind principala marcatoare a HCM-ului, iar fostul antrenor al băimărencelor,

Costică Buceschi, având un rol major la îmbunătățirea jocului Dunării.
În primele șase minute de joc s-a mers umăr la umăr, până la scorul de 3-3, după care HCM-ul s-a desprins la trei goluri diferență, 3-6, în minutul 9. S-a ajuns apoi la 4-9, în minutul 14, dar Dunărea s-a învolburat și a revenit la 6-9 (min. 15) și 9-12 (min. 21). HCM  a refăcut diferenţa de cinci goluri, 9-14, în minutul 22, iar în minutul 27 s-a înregistrat cel mai confortabil avantaj al băimărencelor în prima repriză: 10-16. Finalul reprizei a fost marcat de ambiția brăilencelor, astfel că la cabine s-a intrat la scorul de 12-16. Dunărea a avut o perioadă de joc excelentă în primele zece minute de după pauză, astfel că tabela a înregistrat o diferență de doar două goluri în mai multe rânduri: 14-16 în minutul 34, 15-17 (min. 35), 16-18 (min. 37) și 17-19 (min. 39). Beneficiind de superioritate numerică, două intervenţii ale portarului Ionica Munteanu şi de goluri marcate de Nechita şi Geiger, HCM și-a refăcut un avantaj mai confortabil, în minutul 41, 17-21. „Corabia Dunării” a luat apă la bord, iar Perianu și Tănăsie au dus scorul la 17-23 la mijlocul reprizei secunde. Maximul scufundării brăilencelor s-a atins în minutul 48, când HCM a avut prima dată avantaj de şapte goluri: 18-25. Istoria s-a repetat cu cinci minute înainte de final, scor 22-29, dar la ultimul fluier tabela indica doar o diferență de cinci goluri, scor 25-30. HCM Baia Mare a ajuns astfel la cinci victorii consecutive, dar a picat pe locul doi al clasamentului, din cauza golaverajului mai bun al echipei CSM București (+60 pentru bucureştence, faţă de +55 pentru vicecampioane).
Domină lotul tricolor
Rezultatele și forma bună arătat de componentele echipei HCM Baia Mare au avut ca efect  convocarea a 11 jucătoare ale vicecampioanei la lotul naţional de senioare al României pentru meciurile de calificare la Campionatul European din 2016, în compania Lituaniei şi a Belarusului. Lista handbalistelor chemate să apere culorile naționalei le cuprinde pe: Valentina Ardean Elisei, Ana-Maria Tănăsie, Luciana Marin, Laura Oltean, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Gabriela Szucs, Adriana Nechita, Ionica Munteanu şi Paula Ungureanu. Naţionala se va reuni în București, în 27 septembrie, pentru a pregăti cele două partide de la începutul lunii octombrie pe care le va disputa în vederea calificării la Campionatul European care va avea loc în decembrie 2016, în Suedia. În 8 octombrie, la Râmnicu Vâlcea, România va întâlni Lituania, pentru ca în 11 octombrie naţionala ţări noastre să evolueze la Minsk, în compania reprezentativei din Belarus. Pentru aceste acţiuni a fost convocat la naţionala României din partea HCM Baia Mare şi fizioterapeutul Adrian Ionescu.
HC Dunărea Brăila – HCM Baia Mare 25-30 (12-16)
HC Dunărea Brăila: Stan (7 intervenţii), Voicu (8) – Udriştoiu 5, Irimia 4, Tiron 4 (1 din aruncare de la 7m), Moldovan 3, Horjea 2 (1), Czeczi 2, Brot 2, Obedeanu 1, Gheorghe 1, Axinte 1, Marchidanu, Apetrei, Orşivschi. Antrenor: Costică Buceschi.
HCM Baia Mare: Munteanu (15+1), Dumanska (2) – Perianu 6, Jezic 5, Geiger 5, Tănăsie 4, Abbingh 3 (3), Ardean Elisei 2, Nechita 2, Oltean 1, Marin 1,Pineau 1, Szucs, Tătar, Gjeorgjjievska, Preda. Antrenor: Aurelian Roşca. 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.