Sportiva Alexandra Pop a luptat curajos şi cinstit, cum impun principiile judoului, și a cucerit medalia de bronz, la categoria 48 kg, miercuri, la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida). Sportiva legitimată la U CSM Cluj și Dinamo Bucureşti a fost la egalitate pe locul trei cu Patrycia Szekely (Germania), ambele fiind devansate de Dilara Lokmanhekim (Turcia) – medaliată cu argint și campioana Ami Kondo (Japonia).
Patru victorii și un eșec
Alexandra a fost repartizată în grupa A și a ajuns în finala grupei, după ce a trecut în primul tur de Diyora Keldiyarova (Uzbekistan) și în turul secund de Sadjia Amrane (Algeria). În ultimul act al grupei A, românca a fost învinsă de Dilara Lokmanhekim (Turcia), sportivă care a avea să ajungă în finală și să câștige titlul de vicecampioană. Judoka legitimată la U CSM Cluj și Dinamo Bucureşti a avut șansa de a concura în recalificări și a reușit să obțină medalia de bronz, după alte

două victorii. Întâi, Alexandra s-a impus în fața portughezei Joana Diogo, iar în meciul pentru locurile 3-5 a învins-o pe Cristina Budescu (Republica Moldova) care pierduse în semifinale în fața japonezei Ami Kondo (Japonia), viitoarea campioană mondială. Tot la categoria 48 kg, Denisa Ungureanu s-a oprit în turul secund, învinsa de sârboaica Milica Nikolic, după ce trecuse de Hadjer Mecerem (Algeria).
Până la finalul săptămânii, alți șapte judoka români vor intra în competiție. Oana Nicolaescu, Larisa Florian (ambele cat. 52 kg) și Ștefania Adelina Dobre (cat. 57 kg) vor reprezenta România la feminin, iar la masculin vor evolua Marcel Cercea (cat. 66 kg), Alexandru Raicu, Elemer Szocs (ambii la 73 kg) și Mircea Croitoru (cat. +100 kg). Delegația României este condusă de președintele Federației Române de judo, Doru Ioan Sapta. Anul trecut, la Mondialele de juniori de la Ljubljana (Slovenia), România a obținut trei medalii: două de argint, prin Andreea Ștefanescu (categoria 44 kg) și Alexandra Pop (48 kg), și o medalie de bronz, câștigata de Larisa Florian (52 kg). La competiția din Florida participa 521 de judoka din 72 de țari, 308 la masculin și 213 la feminin.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.