Judoul feminin românesc este pentru a doua oară pe podium la Campionatele Mondiale pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida/SUA). Larisa Florian a cucerit, joi, medalia de argint în limitele categoriei 52 kg, după ce cu o zi înainte Alexandra Pop (cat. 48 kg) obținuse medalia de bronz.
Victorii pe linie până în finală
Larisa Florian s-a clasat pe primul loc în grupa C a competiției, în urma a trei victorii consecutive și s-a calificat în semifinale. Românca a trecut pe rând de Briana McCracken (Canada), Hela Ayari (Tunisia), Mzia Beboșvili (Georgia) și franțuzoaica Astride Gneto. În meciul pentru accederea în finală, Florian a învins-o pe nipona Mako Uchio, iar apoi a pierdut finala cu Amandine Buchard (Franța). Tot la categoria 52 kg, Oana Nicolaescu s-a clasat pe locul 7, după victoriile cu Kristine Jimenez (Panama) și Patricia Toth (Ungaria) și eșecurile cu croata Tena Sikic, în optimi, și Jessica Pereira (Brazilia), în recalificări. Larisa Florian a adus

a doua medalie delegației României la competiția de la Fort Lauderdale, după bronzul cucerit de Alexandra Pop (cat. 48 kg).
Ștefania Adelina Dobre a pierdut în primul tur la categoria 57 kg, în fața elvețiencei Carina Hildbrand. La masculin, Marcel Cercea (66 kg) l-a învins în runda inaugurală pe peruanul Aldair Barthe Chirrinos, dar apoi a cedat în fața armeanului Arsen Gazarian. În limitele categoriei 73 kg, Emelmer Szocs și Alexandru Raicu s-au oprit în turul al doilea. Szocs l-a învins în primul tur pe rusul Urușkan Bek Balaev, dar a fost întrecut de olandezul Thierno Balde. Raicu a câștigat la debut în fața suedezului Victor Allansson, pierzând apoi în fața japonezului Yuji Yamamoto. România mai are un singur sportiv care așteaptă să intre în competiție, Mircea Croitoru, la cat. +100 kg. Anul trecut, la Mondialele de juniori de la Ljubljana (Slovenia), România a obținut trei medalii: două de argint, prin Andreea Ștefănescu (categoria 44 kg) și Alexandra Pop (48 kg), și o medalie de bronz, câștigată de Larisa Florian (52 kg).

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.