Delegația României era lideră în ierarhia generală pe medalii, cu 11 trofee, două de aur, patru de argint și cinci de bronz, după prima zi a „Cupei Europei” pentru Juniori U 21, care se desfășoară în acest week-end, la Deva. Pe locurile următoare se situează Moldova (2-1-2) și Marea Britanie (2-1-1).
Șapte medalii la feminin, patru la masculin
Judoka din România au fost pe val în prima zi a competiției de la Deva, cucerind șapte medalii în competiția feminină și patru în cea masculină. La fete, tricolorele au dominat categoriile „mici” de greutate și s-au obținut două medalii de aur prin Ștefania Dobre (ctg. 57 kg) și Mihaela Chiss (ctg. 44 kg), două de argint prin Oana Nicolaescu (ctg. 52 kg) și Lidia Marin (ctg. 44 kg) și trei de bronz prin Georgiana Ioniță (ctg. 44 kg), Denisa Ungureanu (ctg. 48 kg) și Anamaria Ioniță (ctg. 52 kg). Trebuie remarcat că la categoria 44 kg podiumul a

fost sută la sută românesc, în contextul în care la start s-au aflat doar patru sportive tricolore. În competiția masculină, tricolorii au obținut patru medalii astfel: două de argint prin Florin Selea (ctg. 60 kg) și Elmer Szocs (ctg. 73 kg) și două de bronz prin Vlad Luncan (ctg. 55 kg) și Ionuț Ianicu (ctg. 60 kg).
Alte șanse la podium
În a doua zi a competiției, duminică, 23 august, vor intra în concurs sportivii de la categoriile: 81 kg, 90 kg, 100 kg și +100 kg la masculin și 63 kg, 70 kg, 78 kg și +78 kg la feminin, astfel că palmaresul României se poate îmbunătăți. La „Cupei Europei” pentru Juniori U 21, de la Deva, s-au prezentat la start 196 de judoka din 22 de țări, 19 din Europa, plus Canada, SUA și Egipt. Ediția a II-a a întrecerii găzduite de orașul de la poalele cetății punctează în clasamentul Federației Internaționale de Judo și reprezintă criteriu de calificare la Campionatele Europene de Juniori 2015, ce vor avea loc în Austria, în luna septembrie. Întrecerea este urmată de un stagiu de pregătire internaţională pentru sportivi care va avea loc între 24 şi 26 august.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.