Delegația de judo a României alcătuită din zece sportivi – șase la feminin și patru la masculin - a început, azi, lupta pentru medalii, la Campionatul Mondial de Seniori care se desfășoară la Astana, în Kazakhstan, în perioada 24-27 august. Monica Ungureanu, de la Universitatea Cluj, s-a clasat pe locul șapte în ierarhia categoriei 48 kilograme.
Bronz scăpat printre degete
Primele care au intrat în concurs la actuala ediție a Campionatului Mondial au fost fetele de la categoria 48 kg, Monica Ungureanu și Violeta Dumitru. Sportiva Monica Ungureanu, de la Universitatea Cluj, s-a clasat pe locul doi în grupa B, după victoriile cu Valentina Moscatt (Italia) și Asaramanitra Ratiarison (Madagascar) și eșecul cu Nathalia Brigida (Brazilia). În recalificări, Ungureanu a fost învinsă de

Maryna Cherniak (Ucraina) și a ratat accesul în finala pentru medaliile d ebronz, ocupând locul șapte în ierarhia finală a categoriei sale. Violeta Dumitru, care este legitimată, la CSM Ploiești, a avut liber în primul tur din grupa C, iar apoi a fost eliminată de Eva Csernoviczki (Ungaria). În finala mare de la categoria 48 kilograme feminin s-au duelat Paula Pareto (Argentina) și Haruna Asami (Japonia), iar în cele două finale pentru medaliile de bronz s-au întâlnit Bo Kyeong Jeong (Coreea de Sud ) cu Maryna Cherniak (Ucraina) și Ami Kondo (Japonia) și Nathalia Brigida (Brazilia).
Sportivi de la șase cluburi din țară
Cei zece judoka care reprezintă România provin de la șase cluburi din țară. Monica Ungureanu (48 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Loredana Ohâi (57 kg) și Denis Mititelu (81 kg) sunt legitimați la Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Andrea Chițu provine de la CSA Steaua București, Larisa Florian și Valentin Radu (-100 kg) reprezintă CSM JC Liberty Oradea, Violeta Dumitru este componentă a CSM Ploiești, Cristian Bodîrlău (81 kg) vine de la Dinamo București, iar Daniel Natea  (+100 kg) concurează pentru CS Atletic Valleriana Târgoviște. Înaintea plecării la Mondiale, lotul tricolor a efectuat un stagiu de pregătire de cinci săptămâni în Poiana Brașov. Cele mai mari șanse la medalii le au Corina Căprioriu și Andreea Chițu.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.