Prima competiție internațională de judo desfășurată la Deva, „Cupa Europei” U21, care a avut loc la finalul săptămânii, la Sala Sporturilor, l-a uns pe suflet pe Doru Ioan Sapta, președintele Federației Român de Judo. Deveanul apreciază reprezentantul UEJ va da notă maximă la organizare și spune că ar fi fericit ca istoria performanțelor de la Deva se va repeta și la Campionatele Europene de la București.

Evenimentul sportiv al anului

„Cupa Europei” la judo, rezervată juniorilor sub 21 de ani, și cotată ca întrecere de „Top Ranking” candidează cu pretenții de câștig la titlul de evenimentul sportiv al anului în județul Hunedoara. Motivul?

Pe cele trei suprafețe de concurs montate  la Sala Sporturilor, care a fost „cosmetizată” la standardele internaționale cerute, și-au etalat calitățile unii dintre cei mai promițători judoka europeni. Poate câțiva viitori campioni olimpici la JO Rio 2016, după cum aprecia reputatul tehnician Florin Bercean, antrenorul Lotului Olimpic feminin de judo al României. Cei aproximativ 300 de judoka din 17 ţări ale bătrânului continent s-au duelat pentru medalii la 16 categorii de greutate: opt la feminin şi opt la masculin. „A fost o competiție de nivel internațional, în care organizarea a fost peste așteptări. Cred că delegatul Uniunii Europene de Judo ne va acorda nota maximă pentru organizare. În plus, și calitatea sportivilor prezenți la Deva a fost una foarte ridicată”, a afirmat Doru Sapta, președintele FR Judo.

Rezultate valoroase

Și din punct de vedere al performanței sportive competiția a fost un succes, întrucât reprezentanții României și-au trecut în cont șapte medalii: una de aur prin Larisa Florian (ctg. 52 kg), trei de argint prin lmer Szocs la categoria – 73 kilograme, Ştefania Adelina Dobre la cat. – 57 kg şi Andreea Panea la + 78 kg. şi trei de bronz prin Florin Eduard Selea la categoria – 55 kilograme, Mircea Croitoru la cat. + 100 kg; şi Patricia Patras la cat. – 57 kg. Cel mai bine s-a prezentat Olanda care a cucerit șapte medalii de aur, în topul medaliilor urmând Rusia şi Serbia, cu câte două prezențe pe treapta întâi a podiumului. „ Larisa Florian a învins-o în ultimul act pe Anastasia Kovalenko din Rusia și a confirmat că este campioana europeană a categoriei. Mă așteptam să obțină medalie de aur și Ştefania Adelina Dobre, dar ea a buctat în ultimele 20 de secunde ale finalei. La general, rezultatele sunt foarte bune, deoarece repetarea istoriei cu un număr de șapte medalii cucerite la Campionatul European adevărat din toamnă de la București m-ar face fericit”, a precizat Doru Sapta.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.