Begu urcă în top, Halep, pas înapoi, prin neparticipare
Situația a două dintre cele mai importante jucătoare de tenis din România este influențată în mod diferit de turneul WTA „Kremlin Cup”  de la Moscova (Rusia), dotat cu premii în valoare de 710.000 de dolari. Irina Begu (nr. 61 WTA) are șanse să urce în top 50 după ce s-a calificat în sferturile de finală, în vreme ce Simona Halep (nr. 3 WTA) va pica pe locul patru, deoarece nu este prezentă  la turneu, pentru a-și apăra titlul cucerit anul trecut.
O victorie superbă și una surprinzătoare
Irina Begu s-a dovedit într-o formă de zile mari în primele două partide susținute la Moscova. În turul I, românca a dispus de croata Donna Vekic, cu 7-6(5), 1-6, 6-3, după un meci în care balanța

„puterii” a trecut pe rând de la o jucătoarea la alta. A urmat, azi, 15 octombrie, duelul cu favorita numărul doi a turneului, rusoaica Ekaterina Makarova, locul 12 WTA, iar Irina a reușit o victorie surprinzătoare, câștigând cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi 50 de minute de joc. Debutul jocului a fost cu favorita la conducere, scorul fiind 3-1, însă Irina a dat tonul redresării prin salvarea mai multor ocazii de 1-4 ale adversarei. Cum în loc de 1-4 s-a făcut 3-2, Irina a câștigat încredere și a dus scorul la 4-3, moment în care rusoaica a cerut pauză pentru a discuta cu antrenorul ei. Sfaturile primite de rusoaică nu i-au ținut de cald, astfel că Irina a câștigat setul cu 6-4. În setul secund, Begu a controlat jocul prin câștigarea serviciului și a reușit un break care i-a fost suficient pentru un nou 6-4 cu care s-a calificat în sferturile de finală. Pentru calificarea între cele mai bune opt jucătoare ale turneului, Irina Begu va fi răsplătită cu 100 de puncte WTA și un cec în valoare de 18 460 de dolari. În sferturile de finală, Irina o va întâlni pe câștigătoarea dintre Aleksandra Krunic, locul 109 WTA, şi Tsvetana Pironkova, poziţia 43 în clasamentul mondial. Begu, locul 61 WTA, este la prima prezenţă pe tabloul de la Moscova şi are şanse mari să urce în top 50 jucătoare WTA dacă va avea un parcurs lung la Moscova.
Un pas înapoi, dar  speranțe la Turneul Campioanelor
Simona Halep a ales să nu participe la competiția de la Moscova, unde a triumfat în 2013, pentru a se reface complet după accidentarea la coapsă în vederea participării la Turneul Campioanelor, competiţie ce va fi săptămâna viitoare. Absența de la Moscova este echivalentă cu un pas înapoi  în clasamentul WTA. Halep are în acest moment 6.246 de puncte, iar cehoaica Petra Kvitova 6.126 de puncte. Românca va pierde la finalul săptămânii cele 470 de puncte aferente câştigării turneului „Kremlin Cup”, din octombrie 2013, și va fi depășită de Kvitova.
Cea mai bine clasată jucătoare din România în ierarhia WTA va încerca să se revanșeze la Singapore, unde va participa, în premieră, la Turneul Campioanelor. „Mi-am dorit foarte mult să ajung la acest turneu şi voi da totul pe teren” a spus românca, azi, la plecarea spre Singapore. „Mă simt foarte bine, m-am recuperat, am făcut tratament zilnic, nu am avut dureri. Am emoții normale pentru că merg la un turneu, dar sunt emoții pozitive, așa că voi încerca să mă bucur total pentru participarea mea acolo și să dau tot ce pot”, a declarat Halep la Digisport.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.