Jucătoarea din Constanța, locul 4 WTA, a oferit un tenis extraterestru și a obținut primul succes din carieră în faţa celei mai bune jucătoare a lumii. Simona Halep a învins-o cu incredibilul scor de 6-0, 6-2, pe americanca Serena Williams, după doar 65 de minute de joc. Meciul disputat azi, 22 octombrie, a contat pentru etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore.
Inteligența a învins „sabia”
Cuvintele sunt sărace pentru a descrie cum a jucat Simona la Singapore în fața liderei mondiale. Românca a avut în repertoriu toate ingredientele unei mari campioane, de la

talent, inteligență, agresivitate, inspirație și încredere, până la concentrare, dăruire, ambiție și un plan tactic excelent. Cu aceste „arme” ale inteligenței Simona a frânt „sabia” de forță a Serenei Williams. Românca a obligat-o pe americancă să gesticuleze și să se înfurie și a demolat-o cu un scor INCREDIBIL: 6-0, 6-2.
Set la zero, victorie concludentă
Serena Williams, locul 1 WTA, a început meciul cu un as, dar apoi Simona i-a tăiat elanul. Cu lovituri incredibile, cu puncte perfect construite, cu o inteligență inventivă, Simona a câștigat cu 6-0 primul set în doar 20 de minute. E drept au fost câteva duble greșeli ale Serenei, multe erori neforțate ale acesteia, dar triumful s-a construit pe jocul excelent al Simonei. Spectatorii, vedetele tenisului prezente în tribune și comentatorii radio și tv de la Singapore erau înmărmuriți. Cum se poate așa ceva? Cum va fi revenirea Serenei?
Dar Simona și-a văzut în continuare de tenisul său extraterestru și a condus cu 2-0 și în setul secund. A fost întâi un break la 15 în primul game și o victorie după două avantaje în al doilea game. Serena a câștigat primul game după opt ale Simonei și s-a făcut 2-1 în setul secund, iar lumea aștepta revenirea americancei. Dar Simona nu a fost de acord și a mai bifat trei game-uri consecutive ducând scorul la 5-1. S-a făcut 3-1 după un game disputat în care Simona a avut prima dublă greșeală la serviciu, a fost 4-1 după un nou break al româncei i s-a ajuns la 5-1 tot după un game în care Simona a comis o dublă greșeală la serviciu. Serena a tras cu dinți de joc la 5-1 și a reușit să scrie un 5-2 pe tabelă, însă deja puțini mai credeau în revenirea ei. Și aveau dreptate, deoarece Simona a revenit de la 15-40 și a câștigat game-ul și setul cu 6-2.
Succes în premieră vs. record negativ
Halep şi Williams s-au mai întâlnit de trei ori până la meciul de la Turneul Campioanelor, dar de fiecare dată a câștigat jucătoarea americană. În primul duel, în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1.Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati. Scorul seturilor la zero este de 2-1 în favoarea americancei.
Williams nu a mai pierdut un set fără să câştige vreun game din mai 2013, de la turneul de la Madrid. În sferturile de finală ale turneului de la Madrid, Serena Williams a învins-o, cu scorul de 6-3, 0-6, 7-5, pe Anabel Medina Garrigues (Spania). Jucătoarea americană a câştigat acel turneu de la Madrid. Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Serena Williams în carieră.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.