Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, consideră că tragerea la sorți a partidelor pentru întâlnirea cu Israelul a fost favorabilă tricolorilor și s-a arătat încrezător că România poate acumula cele trei puncte necesare victoriei. Meciurile din turul I al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, se dispută de vineri până duminică, în Sala „Transilvania” din Sibiu.
Partida începe de la 1-0
Pavel crede că România va conduce cu 1-0 după primul meci de simplu, întrucât Adrian Ungur (30 ani, 159 ATP), numărul unu al echipei României, este favorit în fața lui Bar Tzuf Botzer (21 ani, 893 ATP), jucătorul doi al Israelului. Partida va avea loc vineri, de la ora 13,00 și va deschide meciul dintre echipele României

și Israelului, conform tragerii la sorți desfășurate azi. Al doilea meci de simplu îi va aduce față în față pe Marius Copil  (24 ani, 168 ATP), jucătorul numărul doi al României, și liderul adversarilor, Dudi Sela (29 ani, 108 ATP), jucător israelian cu părinți români. „Eu am sperat ca aceasta să fie ordinea meciurilor. E bine să joace Adi primul meci cu jucătorul doi de la ei, pentru că e favorit. Sper ca în acest fel partida dintre Marius Copil și Dudi Sela să se desfășoare la scorul de 1-0 pentru noi. Ne trebuie trei puncte, nu mă interesează dacă sunt după prima zi sau după ultima”, afirmat Andrei Pavel.
Pe baza întâlnirilor directe de până acum, situația pare echilibrată raportat la jucătorul numărul unu al Israelului și favorabilă României prin prisma întâlnirilor cu jucătorul doi și al partidei de dublu. Adrian Ungur a pierdut unicul meci direct cu Dudi Sela, în 2012, în primul tur la competiția ATP de la București, cu 7-6 (2), 6-2. În schimb, raportul întâlnirilor dintre Copil și Sela este egal, 1-1, după ce israelianul a învins cu 6-4, 6-2 în optimile turneului challenger de la Atena, în 2011, iar Copil s-a revanșat la Quimper (Franța), în 2013, în semifinale, cu 6-3, 6-4. Bar Tzuf Botzer (21 ani, 893 ATP) nu i-a mai întâlnit până acum pe Ungur sau pe Copil în circuitul profesionist. Meciul de dublu, între perechile Florin Mergea/Horia Tecău și Jonathan Erlich/Edan Leshem este programat sâmbătă, de la ora 15,00, iar românii sunt favoriți sută la sută. În ultimele partide, duminică, de la ora 13,00, Adrian Ungur îl înfruntă pe Dudi Sela (13,00), iar Marius Copil va juca ultimul meci de simplu contra lui Bar Tzuf Botzer, dacă va mai fi necesar.
Echipa care va câștiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.