Căpitanul nejucător al echipei de FedCup a României, Alina Tecșor, a afirmat, că scorul de 4-1 cu care a câștigat Germania barajul de menținere în Grupa Mondială este unul foarte dur, precizând că echipa sa a demonstrat că are valoare în cele cinci partide disputate la Cluj-Napoca.
Echipă de top
„Înfrângerea cu scorul de 4-1 este prea dură, dar remarc faptul că echipa a arătat că are valoare. În momentul de față, nu am ce să îmi reproșez în alegerea echipei. Cred că așa trebuia să jucăm în fața Germaniei. Așa s-a întâmplat, am pierdut, nu am ce să le reproșez fetelor. A fost puțin și neșansă, și la simplu și la dublu. A cântărit și faptul că Simona Halep a avut acea accidentare. Când ai o accidentare nu poți să fii 100 la sută, indiferent cât de mult îți dorești. Îi mulțumesc și sper să se refacă pentru Stuttgart. Am avut câțiva ani foarte buni, am ajuns în Grupa Mondială cu această echipă. Dar nu e nicio problemă, suntem în primele 16 echipe, mai există un baraj la anul pe care în subconștient suntem obligate să îl câștigăm. Avem valoare de Grupa Mondială și nu ar fi

corect să ne întoarcem în Grupa Euro-Africană I. Această echipă este relativ tânără, cu experiență relativ mică în Grupa Mondială. Dar de la an la an veți vedea o echipă a României mai puternică. Devotamentul fetelor cred că s-a văzut în aceste meciuri”, a spus Tecșor.
Posibile modificări în Grupa Mondială
Căpitanul României a menționat că este posibil ca din 2017 ITF să creeze o Grupă Mondială cu 16 echipe, față de cele 8 din prezent. „Nu știu foarte multe, dar știu că există federații care doresc și trimit la ITF adrese pentru a se face o Grupă Mondială cu 16 echipe. Ar fi mult mai bine așa decât cu 8 pentru că ar fi mai relevant sistemul. Pentru că e foarte greu ca toate fetele bune să fie toate apte fizic în amândouă etapele din același an. Se știe că accidentările sunt dese în tenis. S-ar putea schimba probabil din 2017, nu știu exact, dar o să mă interesez. Nu sunt sigură dacă se va schimba să se joace în trei zile”, a adăugat Alina Tecșor. Jucătoarea Alexandra Dulgheru a afirmat că a jucat destul de bine la dublu cu Irina Begu având în vedere că au făcut pereche pentru prima oară. „E prima oară când joc împreună cu Irina. Și cred că nu a fost chiar atât de rău pentru prima oară. Cred că a fost la mustață acest baraj, Monica a dus meciul până într-un punct când putea să fie 2-2. Deci meciurile au fost disputate, rezultatele nu au fost atât de clare pe cât o arată scorul final”, a spus ea.
Meciuri echilibrate
Jucătoarea Irina Begu a afirmat și ea că scorul este mult prea dur față de jocul din teren. „Scorul este destul de dur, dar meciurile au fost strânse. Suntem un pic dezamăgite, dar meciul de dublu fără miză nu este la fel. Dar noi ne doream să câștigăm. Va fi foarte greu în Grupa Mondială II, dar noi de fiecare dată am luptat. Nu avem de ales, ar fi bine să se facă grupa aceasta de 16 echipe, acum vom vedea dacă se va schimba sau nu”, a precizat Begu. Echipa națională a României a pierdut cu scorul final de 1-4 întâlnirea cu Germania, din barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup. România va juca în 2017 în Grupa Mondială II, în timp ce Germania va evolua în același an în Grupa Mondială. Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9. În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.