„Nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovați”, a scris pe pagina sa de Facebook fosta mare campioană Nadia Comăneci, după ce lotul masculin și cel feminin de gimnastică artistică ale României au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
JO fără echipa de gimnastică a României
 „În primul rând nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovați, nu trebuie să dăm vina pe antrenori sau sportive. Aceasta este situația și ar fi util să vedem ce avem de făcut de aici înainte, pentru că este foarte mult de muncă. Eu voi fi acolo, voi ține steagul sus și îi voi încuraja pe sportivii noștri, atâți câți vor fi. Trebuie să credem în noi și în șansele noastre”, a afirmat Nadia Comăneci, una din legendele gimnasticii. Fosta gimnastă Andreea Răducan, campioană olimpică și mondială, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că nu-și poate imagina Jocurile Olimpice fără echipa de gimnastică artistică a României. „Nu-mi pot imagina cum vor arăta JO fără echipa de gimnastică a României. Încă mi se pare că vorbesc despre o altă țară și nu despre țara mea”, scrie Răducan, actualul președinte al Fundației Olimpice Române, după ce echipele masculină și feminină ale României au ratat

calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Sentimente contradictorii
„Mărturisesc că în ultimele ore m-au încercat tot felul de stări: de amărăciune, tristețe, revoltă, nostalgie... M-au sunat jurnaliști și oameni care lucrează în presa, ca să-mi dau și eu cu părerea despre situația echipei noastre, pai ce să le spun?! Eu nu lucrez la Comitetul Olimpic, ca să știu câți bani s-au dat ca să nu le lipsească nimic fetelor de la lot, nu lucrez în federație ca să știu exact problemele lotului, cu antrenorii, cu sportivele, șamd, nu lucrez ca antrenor ca să observ îndeaproape ce Dumnezeu le lipsește copiilor astăzi”, afirmă Răducan. Ea a mai spus că nu știe ce simte un sportiv într-un astfel de moment: „Nu am fost în situația de a nu mă califica la JO ca să povestesc ce sentiment te încearcă. Bănuiesc că-ți vine sa iei concursul de la capăt de-o 100 de ori până îți iese totul cum trebuie și ajungi la punctajul de care ai nevoie, ca sa concurezi la JO. Din păcate, regula asta nu există. Ai o șansă, dacă ai ratat-o, mai poți încerca peste patru ani”.
Teamă pentru soarta gimnasticii românești
Fosta gimnastă vorbește și despre gimnastica din vremea ei și despre gimnastica de azi: „Nu am citit tot ce s-a scris despre gimnastică în ultimele două zile, am aflat însă că s-a vorbit destul de mult despre bani. Nu mă înțelegeți greșit, nu cred că sportivii de astăzi trebuie să practice sportul așa cum am început eu: în maieu și chiloți pentru că nu aveam costume de gimnastică și cu un cal la sărituri care avea găuri în el, fusese la vremea lui un cal cu mânere de la băieți”. Cvintupla campioană mondială se teme că situația gimnasticii românești s-ar putea deteriora și mai mult: „Nu-mi dă pace gândul că am putea avea soarta Ucrainei. Nu cred că există iubitor al acestui sport care să nu-și aducă aminte de Lilia Podkopaeva sau Viktoria Karpenko. O țară care a dat gimnaste de excepție și care acum aproape că nu mai există pe harta gimnasticii mondiale”, a încheiat Andreea Răducan.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.