Delegația de judo a României alcătuită din zece sportivi – șase la feminin și patru la masculin - a început, azi, lupta pentru medalii, la Campionatul Mondial de Seniori care se desfășoară la Astana, în Kazakhstan, în perioada 24-27 august. Monica Ungureanu, de la Universitatea Cluj, s-a clasat pe locul șapte în ierarhia categoriei 48 kilograme.
Bronz scăpat printre degete
Primele care au intrat în concurs la actuala ediție a Campionatului Mondial au fost fetele de la categoria 48 kg, Monica Ungureanu și Violeta Dumitru. Sportiva Monica Ungureanu, de la Universitatea Cluj, s-a clasat pe locul doi în grupa B, după victoriile cu Valentina Moscatt (Italia) și Asaramanitra Ratiarison (Madagascar) și eșecul cu Nathalia Brigida (Brazilia). În recalificări, Ungureanu a fost învinsă de

Citeşte mai departe...

Delegația României era lideră în ierarhia generală pe medalii, cu 11 trofee, două de aur, patru de argint și cinci de bronz, după prima zi a „Cupei Europei” pentru Juniori U 21, care se desfășoară în acest week-end, la Deva. Pe locurile următoare se situează Moldova (2-1-2) și Marea Britanie (2-1-1).
Șapte medalii la feminin, patru la masculin
Judoka din România au fost pe val în prima zi a competiției de la Deva, cucerind șapte medalii în competiția feminină și patru în cea masculină. La fete, tricolorele au dominat categoriile „mici” de greutate și s-au obținut două medalii de aur prin Ștefania Dobre (ctg. 57 kg) și Mihaela Chiss (ctg. 44 kg), două de argint prin Oana Nicolaescu (ctg. 52 kg) și Lidia Marin (ctg. 44 kg) și trei de bronz prin Georgiana Ioniță (ctg. 44 kg), Denisa Ungureanu (ctg. 48 kg) și Anamaria Ioniță (ctg. 52 kg). Trebuie remarcat că la categoria 44 kg podiumul a

Citeşte mai departe...

Florin Bercean, considerat cel mai bun tehnician din Europa, președintele F.R.Judo, Doru Sapta, alături de unii dintre cei mai buni antrenori și profesori universitari cu specializarea judo din Franța și România vor fi lectori ai stagiului de perfecţionare al antrenorilor de judo  care se desfășoară de joi până sâmbătă, la Deva. Evenimentul, organizat de Colegiul Central al Antrenorilor din România, va cuprinde atât cursuri teoretice, cât și seminarii practice.
Prelegeri și seminarii practice
Prelegerea de deschidere a cursurilor, programată azi de dimineață, se referă la „Programul Naţional Judo în Școli” lansat recent de FRJ și va fi susținută de prof. univ. dr. Dan Deliu, de la UNEFS Bucureşti. Informații utile pentru dezvoltarea judo-ului pot afla antrenorii prezenți din prelegerea a doua care are tema „Programe de implementare ale judoului în Franţa cu aplicaţii pentru judoul din România” și va fi susținută de francezul Thierry Loison, director de management al Federației Europene de Judo și oficial al Federației Franceze de Judo.

Citeşte mai departe...

Judoul feminin românesc este pentru a doua oară pe podium la Campionatele Mondiale pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida/SUA). Larisa Florian a cucerit, joi, medalia de argint în limitele categoriei 52 kg, după ce cu o zi înainte Alexandra Pop (cat. 48 kg) obținuse medalia de bronz.
Victorii pe linie până în finală
Larisa Florian s-a clasat pe primul loc în grupa C a competiției, în urma a trei victorii consecutive și s-a calificat în semifinale. Românca a trecut pe rând de Briana McCracken (Canada), Hela Ayari (Tunisia), Mzia Beboșvili (Georgia) și franțuzoaica Astride Gneto. În meciul pentru accederea în finală, Florian a învins-o pe nipona Mako Uchio, iar apoi a pierdut finala cu Amandine Buchard (Franța). Tot la categoria 52 kg, Oana Nicolaescu s-a clasat pe locul 7, după victoriile cu Kristine Jimenez (Panama) și Patricia Toth (Ungaria) și eșecurile cu croata Tena Sikic, în optimi, și Jessica Pereira (Brazilia), în recalificări. Larisa Florian a adus

Citeşte mai departe...

Sportiva Alexandra Pop a luptat curajos şi cinstit, cum impun principiile judoului, și a cucerit medalia de bronz, la categoria 48 kg, miercuri, la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida). Sportiva legitimată la U CSM Cluj și Dinamo Bucureşti a fost la egalitate pe locul trei cu Patrycia Szekely (Germania), ambele fiind devansate de Dilara Lokmanhekim (Turcia) – medaliată cu argint și campioana Ami Kondo (Japonia).
Patru victorii și un eșec
Alexandra a fost repartizată în grupa A și a ajuns în finala grupei, după ce a trecut în primul tur de Diyora Keldiyarova (Uzbekistan) și în turul secund de Sadjia Amrane (Algeria). În ultimul act al grupei A, românca a fost învinsă de Dilara Lokmanhekim (Turcia), sportivă care a avea să ajungă în finală și să câștige titlul de vicecampioană. Judoka legitimată la U CSM Cluj și Dinamo Bucureşti a avut șansa de a concura în recalificări și a reușit să obțină medalia de bronz, după alte

Citeşte mai departe...

Prima competiție internațională de judo desfășurată la Deva, „Cupa Europei” U21, care a avut loc la finalul săptămânii, la Sala Sporturilor, l-a uns pe suflet pe Doru Ioan Sapta, președintele Federației Român de Judo. Deveanul apreciază reprezentantul UEJ va da notă maximă la organizare și spune că ar fi fericit ca istoria performanțelor de la Deva se va repeta și la Campionatele Europene de la București.

Evenimentul sportiv al anului

„Cupa Europei” la judo, rezervată juniorilor sub 21 de ani, și cotată ca întrecere de „Top Ranking” candidează cu pretenții de câștig la titlul de evenimentul sportiv al anului în județul Hunedoara. Motivul?

Citeşte mai departe...

Judo

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.