Florin Bercean, considerat cel mai bun tehnician din Europa, președintele F.R.Judo, Doru Sapta, alături de unii dintre cei mai buni antrenori și profesori universitari cu specializarea judo din Franța și România vor fi lectori ai stagiului de perfecţionare al antrenorilor de judo  care se desfășoară de joi până sâmbătă, la Deva. Evenimentul, organizat de Colegiul Central al Antrenorilor din România, va cuprinde atât cursuri teoretice, cât și seminarii practice.
Prelegeri și seminarii practice
Prelegerea de deschidere a cursurilor, programată azi de dimineață, se referă la „Programul Naţional Judo în Școli” lansat recent de FRJ și va fi susținută de prof. univ. dr. Dan Deliu, de la UNEFS Bucureşti. Informații utile pentru dezvoltarea judo-ului pot afla antrenorii prezenți din prelegerea a doua care are tema „Programe de implementare ale judoului în Franţa cu aplicaţii pentru judoul din România” și va fi susținută de francezul Thierry Loison, director de management al Federației Europene de Judo și oficial al Federației Franceze de Judo.

Tehnicienilor le vor fi prezentate și unele taine ale arbitrajului, în prelegerea „Analiza unor situaţii tehnico-tactice din competiţiile mondiale pe baza unor înregistrări, comentarii şi interpretări de arbitraj”, susținută de arbitru internaţional Ioana Babiuc, care e și antrenor la CSM Iaşi. Prima zi a stagiului se va încheia cu practică la sala de antrenamente a SCM Deva și urmărește perfecţionarea diferitelor tehnici din Programa Federației Române de Judo. Ziua a doua va fi la fel de plină și va cuprinde prelegeri referitoare la educaţie şi comunicare prin judo, la abordarea științifică a dezvoltării calităţilor motrice în judoul de performanţă și un nou stagiu practic. În fine, sâmbătă, se vor prezenta o serie de „Programe de refacere în judo”, propuse de lect. univ. dr. Dana Popescu, de la UNEFS Bucureşti, și vor fi discuții libere cu prof. Doru Sapta, preşedintele Federației Române de Judo, și Florin Bercean, antrenor emerit și coordonator al loturilor naţionale din cadrul F.R.J. La final, antrenorii prezenți vor susține un test de evaluare, iar cei care vor avea rezultatele scontate vor primi diplomele de participare din partea FRJ şi certificatele de perfecţionare profesională de la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor din România.
 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.