Aureolată, dar și „stoarsă” de meciurile din Liga Campionilor, HCM Baia Mare a rezistat doar o repriză în derbiul cu CSM București, marea rivală din campionatul național, disputat azi, la București, în cadrul etapei a 22-a a Ligii Naţionale. Campioana a pierdut cu 29-23 (15-12), fiind de nerecunoscut, după ce în urmă cu trei zile triumfa la zece goluri diferență  în Europa, în fața campioanei Suediei, IK Savehof. Ca o ironie a sorții, golul meciului și care a cântărit decisiv la prăbușirea HCM-ului a fost marcat, pentru CSM București, de suedeza Linnea Torstenson.
Meci cu două fețe
Confruntarea directă dintre principalele pretendente la câștigarea titlului de campioană în Liga Națională feminină s-a ridicat la nivelul unui derbi european în prima repriză de joc. Cu ascendentul moral al victoriilor în ultimele trei întâlniri, HCM a început curajos și a condus cu 2-0 și 3-1, până când CSM București a egalat pentru prima dată, 3-3, (min. 7). Partida a stat apoi sub semnul echilibrului până la scorul de 6-6, în minutul 15, ambele echipe având, pe rând, avantaj minim de câte un gol. De la acest scor, CSM a reușit o serie de șase goluri consecutive și s-a desprins la 12-6. E drept că de la 8-6 până la 12-6, băimărencele au jucat în inferioritate numerică, în urma unei eliminări. Ca o echipă de top european care

se respectă, HCM a replicat cu o serie de patru goluri consecutive și a reechilibrat meciul, 12-10 (minutul 27). Diferența de două goluri s-a menținut până în ultima secundă a primei părți, când gazdele au beneficiat de o ultimă aruncare de la nouă metri. Suedeza Linnea Torstenson avea numai varianta unei execuţii directe și a inventat o lovitură senzațională care a mers direct în vinclu, ducând scorul la 15-12. Golul, marcat printr-o execuție rară, a avut ca efect demoralizarea echipei campioane. Drept dovadă, după pauză, avantajul CSM-ului a început să crească și s-a menținut la diferențe mai mari care au pecetluit soarta meciului. Trupa din București s-a desprins decisiv pe tabelă, având  șase goluri avans (22-16, în minutul 41), apoi șapte (24-17, minutul 47) și chiar și opt (25-17, minutul 48; 28-20, minutul 54 și 29-21, minutul 59), iar meciul s-a încheiat cu 29-23.
Rezultat corect, campionat deschis
Victoria gazdelor e una corectă, întrucât HCM a păcătuit printr-un joc mai puțin inspirat, iar antrenorul Tone Tiselj a surprins prin unele schimbări ciudate și prin lipsa de idei și soluții defensive pentru a le opri pe principalele marcatoare a CSM-ului. Totuși, HCM are scuza că meciul a picat într-un moment nepotrivit, după un meci greu în Liga Campionilor și înaintea unei alte partide importante cu campioana Europei, Gyor, în aceeași competiție, astfel că era imposibil ca echipa să dea maximum în acest joc din campionatul intern.
Pe de altă parte, portarul echipei din București a făcut un meci mare, iar unele jucătoare din linia de nouă metri au prins o zi bună. După acest joc, diferența în clasament între cele două echipe a scăzut la un singur punct, iar CSM speră să-și recupereze la TAS cele patru puncte pierdute în „cazul Ecusoanele”. Oricum, indiferent de verdictul de la TAS, soarta titlului de campioană se va decide în cele trei meciuri directe din finala play-off-ului Ligii Naționale.  

 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.