HCM Baia Mare a avut efectul unei „mitraliere” de înscris goluri în partida, din deplasare, cu HC Zalău și s-a impus cu scorul de 39-25 (22-11), consolidându-și poziția de lideră a Ligii Naționale. Campioana a arătat forță, inteligență și maturitate la ultimul test oficial înaintea meciului din sferturile de finală ale EHF Champions League și pare perfect pregătită pentru „ruleta rusească” din confruntarea cu Dinamo Sinara, programată sâmbătă, 4 aprilie, la Baia Mare.
Spectacol ca acasă
Susținută de o galerie inimoasă care a dominat sonor atmosfera din Sala Sporturilor din Zalău, HCM a arătat că își merită locul între cele mai bune opt echipe din Europa. Trupa băimăreană a fost evident superioară grupării antrenate de fostul selecționer al naționalei, Gheorghe Tadici, atât din punct de vedere individual, cât și al jocului colectiv și al organizării. Plusul de valoare, experiență, omogenitate și știință a jocului al HCM-ului a fost vizibil pe tot parcursul jocului, dar mai ales în numeroasele momente în care formația gazdă a avut

superioritate numerică de una sau chiar două jucătoare pe teren. În acele minute (și au fost 14), jucătoarele echipei din Baia Mare practicau o defensivă ermetică și inventau contraatacuri ucigătoare sau atacuri super-eficiente. Astfel, campioana a făcut spectacol și și-a onorat cartea de vizită de cea mai bună echipă a momentului din România.
Echilibru la start, măcel la final
Cu câteva jucătoare de bună calitate în lot, HC Zalău a început curajos și a avut de două ori avantaj pe tabelă: 1-0 în minutul doi și 3-2 în minutul cinci. Pusă sub presiune, HCM a replicat cu eficiență maximă și a marcat cinci goluri consecutive, în special pe contraatac, ducând scorul la 3-7, în minutul 10. În continuare, în ciuda eforturilor gazdelor și a presiunilor lui Gheorghe Tadici, HCM a fost asemenea unei „mașini” de marcat goluri la foc continuu și și-a mărit în permanență avantajul. S-a ajuns astfel ca tabela să indice 11 goluri diferență la pauză, scor 11-22, și să atingă 12 goluri diferență, 12-24, în minutul 35. Cu acest avantaj confortabil, HCM a trecut la rularea tuturor jucătoarelor din lot, gândindu-se la duelul cu rusoaicele de la Dinamo Sinara, iar diferența a scăzut la opt goluri, 19-27, în minutul 47 și 24-32, în minutul 52. Totuși, pe final, chiar și rezervele HCM-ului au făcut show, iar diferența a ajuns la un maximum de 14 goluir, 24-38, în minutul 59, după o serie de şase goluri consecutive ale echipei campioane. În ultimul minut, fiecare echipă a mai punctat câte o dată, iar scorul final a fost 25-39.
Meci pentru prestigiu
După această demonstrație de virtuozitate HCM Baia Mare va juca în compania echipei Dinamo Sinara în prima manşă a sferturilor de finală EHF Champions League. Partida va avea loc sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 18.00, în sala sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare. Este cel mai important joc din istoria echipei din Baia Mare, iar un eventual succes care ar asigura șanse la o calificare în „Final 4” ar însemna un adevărat triumf pentru gruparea maramureșeană.
HC Zalău - HCM Baia Mare 25-39 (11-22)
Aruncări de la 7m: 7-4 (transformate 2-4, au ratat Constantinescu, Puiu, Rob, Lazăr şi Cicic); Minute de eliminare: 2-14;
HC Zalău:Cheţa (7), Inculeţ (1), Sabău - Constantinescu 8 (1 din 7m), Ciuciulete 4, Bardac 3, Puiu 2, Pintea 2, Rob 2 (1), Ţurcaş 2, Maior Paşca 1, Lazăr 1, Cârligeanu, Trif, Ciunt, Cicic. Antrenor: Gheorghe Tadici;
HCM Baia Mare:Ungureanu (8 intervenţii, inclusiv două aruncări de la 7m aparate), Cetăţeanu (4+2), Arenhart - Do Nascimento 9 (3), Davydenko 4, Ardean Elisei 4, Nechita 4, Buceschi 3 (1), Marin 3, Abbingh 3, Lobach 3, Herrem 3, Makeeva 2, Pîrvuţ 1, Szucs, Diniş Vârtic. Antrenori: Tone Tiselj - principal şi Grega Karpan - secund.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.