Naționala de handbal feminin a României are șanse mari de a-și păstra blazonul de unica echipă din lume participantă la toate edițiile Campionatului Mondial. Tricolorele au învins vicecampioana lumii, Serbia, cu scorul de 32-26 (17-13), sâmbătă, în deplasare, la Kraljevo, în prima manșă a barajului pentru calificarea la ediția 2015 a Campionatului Mondial care va avea loc în Danemarca.
La conducere, de la start până la final
Tricolorele au început cu curaj, forță și inspirație, astfel că au marcat primele, iar apoi s-au desprins la 5-2, în minutul 7. Avantajul echipei tricolore antrenate de suedezul Tomas Ryde, aflat la primul său meci oficial, a crescut la patru goluri, 10-6, în minutul 17, și a atins un maxim de cinci „lungimi” pentru prima repriză, când echipa României a avut 16-11 (27) și 17-12 (29). La pauză, româncele au avut doar patru goluri avans, scor 17-13, iar imediat după reluare Serbia s-a apropiat la doar două goluri, (15-17, 16-18).
Tricolorele au trecut cu bine peste momentele grele din debutul reprizei secunde, reușind să răspundă cu un joc de foarte bună calitate, în care fost principalele „arme” au fost defensiva și contraatacul. În aceste condiții, România a revenit „la putere”  și în minutul 37 avantajul echipei noastre era de șase goluri, 22-16. Tricolorele au continuat să strălucească prin joc și după ce au pierdut-o pe Paula Ungureanu, accidentată după ce a apărat o aruncare de la 7 metri (47) și a avut la

un moment dat și nouă goluri avantaj, 31-22 (56). Pe final, tricolorele au jucat mai relaxate și le-au permis adversarelor să se apropeie la doar șase goluri, câștigând cu scorul de 32-26. Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Cristina Neagu, cu 11 goluri, ea fiind secondată în topul eficacității de extremele Valentina Elisei și Ada Nechita, ambele cu câte cinci reușite. Meciul retur al barajului va avea loc pe 13 iunie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Campionatul Mondial se va desfășura în Danemarca, în perioada 5-20 decembrie.
România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu — Timea Tătar, Camelia Hotea, Adriana Nechita (5), Cristina Neagu (11), Aurelia Brădeanu (1), Gabriela Perianu, Valentina Ardean Elisei (5), Oana Manea (4), Gabriela Preda (1), Melinda Geiger (4), Eliza Buceschi, Florina Chintoan, Patricia Vizitiu (1), Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.