Vicecampioana României, HCM Baia Mare, a fost trădată de golaveraj la ediția a doua a puternicului turneu „Bucharest Trophy” și s-a clasat abia pe locul cinci dintre cele șase participante. Trupa antrenată de Aurelian Roșca și Ioan Băban a pătimit din cauza eșecului la patru goluri din primul meci disputat, cu campioana Rusiei, Rostov Don, deși a câștigat, apoi, în fața deținătoarei Ligii Campionilor, ZRK Buducnost, și a celor de la Corona Brașov.
Start ratat, finiș în forță
Proaspăt câștigătoare a Supercupei României, HCM Baia Mare a debutat cu stângul la turneul desfășurat la finalul săptămânii, la București, și a pierdut cu scorul de 25-29 (14-15) în compania campioanei Rusiei, Rostov Don. Diferența de patru goluri din partida cu rusoaicele avea să le coste scump pe

handbalistele băimărence în clasamentul final al grupei A și în economia turneului. HCM Baia Mare a învins, în meciul al doilea din grupă, cu 23-22 (11-9) campioana Europei, ZRK Buducnost, însă trupa Cristinei Neagu a dispus de gruparea din Rusia, astfel că toate echipele aveau câte o victorie. La stabilirea clasamentului decisiv a fost golaverajul, iar Buducnost a fost lideră cu plus doi, Rostov Don a ocupat locul doi cu plus unu, iar HCM Baia Mare s-a clasat doar pe trei cu un pasiv de trei goluri. Clasarea pe ultimul loc în grupa a dus HCM-ul în meciul pentru locul cinci cu ocupanta locului trei din cealaltă grupă. Vicecampioana s-a impus azi cu 31-29 (16-16) și s-a clasat pe locul cinci, deși merita mai mult. Băimărencele vor debuta în noul sezon al Ligii Naționale, duminică, 30 august, de la ora 13.30, pe teren propriu în compania echipei U Alexandrion Cluj.
Turneu de cinci stele
„Bucharest Trophy”, desfășurat timp de patru zile, între 20 și 23 august, în Capitală, a fost cel mai important turneu amical din România al verii la handbal feminin. Cinci echipe de Liga Campionilor, plus o formație de top din România, s-au întrecut în cadrul unei distribuții ce poate rivaliza oricând cu o fază superioară a celei mai importante competiții de pe continent. La start s-au aliniat deținătoarea Ligii Campionilor – Buducnost Podgorica (Muntenegru), echipa clasată pe locul trei la ultimele două ediții ale Champions League – Vardar Skopje (Macedonia), campioana Rusiei – Rostov Don, deținătoarea Cupei și a Supercupei României – HCM Baia Mare, Corona Brașov și gazda competiției – CSM București, campioana României. Turneul s-a încheiat cu victoria clubului organizator, CSM București, care a dispus în finală, cu 27-26 (14-13), de campioana Europei, formația muntenegreană Buducnost, în rândul căreia evoluează cea mai bună jucătoare română, Cristina Neagu.
Rezultate tehnice
Grupa A: Buducnost – Rostov Don 26-23; Rostov Don – HCM Baia Mare 29-25; Buducnost – HCM Baia Mare 22-23; Clasament Grupa A: 1. Buducnost 2p (+2), 2. Rostov Don 2p (+1), 3. HCM Baia Mare 2p (-3)
Grupa B: Vardar Skopje – Corona Brașov 27-26; CSM București – Corona Brașov 29-23; CSM București – Vardar 35-28; Clasament Grupa B: 1. CSM București 4p, 2. Vardar Skopje 2p, 3. Corona Brașov 0p.
Meciul pentru locurile 5-6: HCM Baia Mare – Corona Brașov 31-29
Meciul pentru locurile 3-4: Vardar – Rostov Don 33-27
Meciul pentru locurile 1-2: CSM București – Buducnost Podgorica 27-26
Premii speciale
Cel mai bun portar: Mayssa Pessoa (CSM București)
Cea mai bună extremă dreapta: Cristina Vărzaru (CSM București)
Cel mai bun inter dreapta: Line Jorgensen (CSM București)
Cel mai bun centru: Andrea Lekic (Vardar)
Cel mai bun inter stânga: Cristina Neagu (Buducnost)
Cel mai bun pivot: Dragana Cvijic (Buducnost)
Cea mai bună extremă stânga: Elena Avdekova (Rostov Don)
Golgeter: Cristina Florina Zamfir (Corona Brașov)
Premiul fair-play: Ana Maria Mârcă Olariu (Corona Brașov)
MVP: Line Jorgensen (CSM București)

sursa foto: www.hcmbaiamare.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.