Echipa „Băieții”, formată din Marius Drăghici și Miron Cătălinaveau, s-a impus la categoria open masculin, iar echipa „Satu Mare”, alcătuită din Beata Vaida și Adriana Matei, a triumfat la secțiunea open feminin. La Sibiu Sands 2015” au participat 38 de echipe din Sibiu, Blaj, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Arad, Zalău, București, Reșița și Chișinău, iar organizatorii au pus la bătaie premii de peste 3.000 de euro. Meciurile au avut loc pe un teren amenajat în Piața Mică din Sibiu și au fost urmărite de peste 15.000 de spectatori.
Finală pe muchie de cuțit
Echipa „Băieții” a câștigat finala în fața Moldovei 77, cu scorul de 2-1, într-un meci în care fiecare punct a contat și fazele au ridicat publicul în picioare. Băieții (Marius Drăghici și Miron Cătălinaveau) au înfruntat una din echipele internaționale de la

turneu, Moldova 77 (Dudicov Roman/Chisleacov Timofei). După ce au pierdut primul set, la un scor extrem de strâns, „Băieții”, aflați la prima participare la Sibiu Sands, au reușit să se impună în celelalte două seturi, ultimul câștigându-l cu 15-9. A fost un meci furtunos, care a ridicat publicul în picioare. „Meciul a fost complicat pentru că ne-au prins pe picior greșit în primul set. Important este că totul s-a terminat cu bine și am reușit să câștigăm. Dorința noastră de a juca bine și de a câștiga a fost mai mare decât a adversarilor. Mulțumesc coechipierului meu pentru că m-a susținut. A fost un turneu foarte frumos și bine organizat”, a declarat Marius Drăghici, de la Băieții. „Băieții au jucat foarte bine, a fost greu pentru că sunt foarte vociferanți. Sportul trebuie să fie frumos, fair-play, au fost câteva momente neplăcute pentru mine. Vreau să îi felicit, însă, a fost un meci foarte strâns și ei au meritat azi să câștige, au fost mai puternici. Turneul a fost foarte frumos, iar atmosfera a fost superbă”, a declarat, la finalul meciului, Roman Dudicov, care mai spune că așteaptă cu nerăbdare ediția de anul viitor, când vor veni mai pregătiți. În finala mică, Fan Arad 2 (Adrian Holhoș /  Emil Lung), campionii naționali en titre, au înfruntat pe CSU Reșița 1 (Ilie Gheorghe/ Tudorel Farcaș). A fost un meci cu o luptă aprigă pentru fiecare punct. După ce au pierdut primul set, campionii de la Fan Arad 2 și-au revenit, iar în setul trei s-au impus cu 15-6, ocupând, astfel, locul III la Sibiu Sands 2015.  
Satu Mare, lideră la feminin
La Open Feminin, finala a fost câștigată echipa Satu Mare (Beata Vaida / Adriana Matei), vicecampioanele de la Balcaniadă. Acestea au trecut cu 2-1 la seturi, după un meci foarte strâns și tensionat, de CSU Reșița / CSM Timișoara (Adriana Melniciuc / Adelina Ungureanu), care ocupaseră locul III la Balcaniada de la Timișoara. Pe treapta  a treia a podiumului  s-a clasat echipa „U” Cluj, formată din Raluca Bucur și Lorena Dancu. „A fost foarte greu. În primul set am reușit să respectăm strategia și ne-am mobilizat foarte bine, pentru că veneam după un meci pierdut. Este un rezultat foarte bun pentru noi”, au declarat fetele de la Satu Mare, care joacă pe nisip doar de câteva luni.
Au învins și .... canicula

La categoria Mixt, în finală, s-au înfruntat sibienii de la AD810 (Dan Dinculescu / Alex Păușescu), care nu pierduseră niciun meci până în ultimul act, cu cei de la Cluj (Răzvan Băcilă / Dragoș Budea). Clujenii au câștigat primul meci cu 2-0 la seturi. După pauză, finala (în sistem cu dublă eliminare) a fost rejucată, câștigători fiind, după un meci incredibil, sibienii de la AD 810, care și-au revenit spectaculos și s-au impus fără drept de apel cu 2-0 la seturi. „Participăm pentru a treia oară, dar e prima data când luăm un titlu. După ce am pierdut primul meci am mers pe idea ce va fi, va fi”, a declarat Dan Dinculescu. „A fost un meci foarte obositor, soarele a fost crâncen. Am vrut să facem jocul cel mai bun și din fericire ne-a ieșit”, a completat Alex Păușescu. Este pentru prima data când o echipă sibiană câștigă primul loc la Sibiu Sands.
Aproximativ 15.000 de persoane au asistat în tribună sau au fost în trecere prin Piața Mică, luând contact indirect cu acest sport nou pentru Sibiu, în cele șase zile de turneu. Sibiu Sands, organizat de Asociaţia Eco Sport Team, este inclus pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu. Competiția este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu, realizată cu sprijinul Federației Române de Volei, Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu și SC DPC SA.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.