Gimnastele junioare Olivia Cîmpian, Ioana Crișan (ambele CNS „Cetate” Deva) și Alexandra Mihai, din Lotul Național de Junioare de la Deva, au dominat ediția 2015 a concursului de gimnastică artistică „Nadia Comăneci International Invitational”. Cele trei sportive au cucerit șapte medalii (din care șase de aur), una la echipe și șase în probele individuale, la concursul desfășurat la Cox Arena din Oklahoma City, în organizarea Academiei deținute de Nadia Comăneci și Bart Conner.
Podium românesc la individual compus
Româncele care se antrenează la Lotul Național de Junioare de la Deva s-au impus în concursul pe echipe, îmbunătățindu-și performanța de anul trecut, când s-au clasat pe locul trei. Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Alexandra Mihai, care au fost însoțite în Statele Unite de

antrenorul Florin Cotuțiu, au câștigat competiția cu un total de 106,100 puncte, devansând Gym-Fly (Canada), pentru care a concurat Victoria Jurca, locul al treilea revenind echipei Bart Conner Gymnastics Academy. La individual compus podiumul a fost sută la sută românesc, întrucât Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au încheiat, la egalitate, în fruntea ierarhiei, iar Alexandra Mihai a urcat pe treapta a treia a podiumului. Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au acumulat câte 52,85 puncte, pe primul loc, iar Alexandra Mihai a fost afectată de o leziune la degetul mare în timpul rotației finale la încălzirea de la paralele. Gimnastele de la CNS „Cetate” Deva au repurtat trei succese și în finalele pe aparate. Ioana Crișan s-a impus la sărituri și bârnă, iar Olivia Cîmpian a depășit-o pe Alexandra Mihai cu doar 10 sutimi în finala de la sol, titlul la paralele fiind adjudecat de gimnasta canadiană Laurie-Lou Vezina (Gym-Fly).

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.