Aproximativ 60 de copii au răspuns provocării lansate de antrenorii secțiilor de gimnastică și gimnastică aerobică de la Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva și au participat la „Fun Gym”, eveniment al „îndrăgostiților de mișcare”. Entuziasmul și adrenalina scoase la suprafață prin jocuri de mișcare, trasee aplicative și dans i-au cucerit pe copii, iar principala întrebare acestora la finalul acțiunii a fost „când mai venim data viitoare?”.
Distracție, transpirație și …
Timp de două ore, performanța a fost înlocuită cu distracția prin mișcare, sâmbătă, 21 februarie,  într-una dintre sălile de

pregătire a  gimnastelor de la Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva. În cadrul evenimentului „Fun Gym”, antrenorii școlii de gimnastică i-au invitat pe copiii cu vârste între cinci și opt ani de la grădinițele și școlile din Deva să se relaxeze în mod activ prin participarea la jocuri și activități sportive de intensitate redusă. Exercițiile, jocurile, traseele aplicative și momentele de dans propuse de specialiștii gimnasticii i-au cucerit pe copii care s-au distrat de minune. Impresia generală a fost că întâlnirea copiilor cu sportul a fost un fel de „dragoste la prima vedere”. „Așa bine m-am distrat că am transpirat”, a spus un băiețel. „Îmi place să fac sport, pentru că e amuzant”, a completat o fetiță. „Îmi place gimnastica la nebunie și vreau să mai vin și altădată”, a adăugat o altă participantă de nici șase ani. „Este o acțiune reușită pe care am putea să o denumim ca fiind a îndrăgostiților de mișcare”, a concluzionat Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva.
… poate performanță
Interesul părinților care și-au adus copii la sală și reacția extraordinar de pozitivă a celor mici i-au determinat pe antrenorii de la CNS „Cetate” să considere că și-au atins obiectivul de a promova mișcarea și a cultiva gustul pentru sport în beneficiul sănătății, după  modelul occidental. „Cred că evenimentul inițiat de noi s-a bucurat de succes, întrucât aproximativ 60 de copii au răspuns prezent la invitația noastră și s-au simțit foarte bine la noi. Cei mici au fost foarte receptivi la jocurile, exercițiile, dansurile și traseele aplicative propuse de noi. Principala lor întrebare a fost când se va mai organiza un astfel de eveniment. Din perspectiva noastră ca antrenori, interesul lor ne-a bucurat, pentru că prin astfel de acțiuni dedicate sportului de masă putem, eventual, depista și copii talentați care pot porni pe calea performanței”, a spus multipla campioană Gina Gogean, una dintre antrenoarele implicate în organizarea evenimentului. Gina a precizat că antrenorii de la CNS „Cetate” Deva intenționează să repete acest gen de acțiuni la interval de două săptămâni sau măcar lunar.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.