Cinci componenți ai Lotului Național de gimnastică aerobică al României participă în aceste zile, la Baku, la un concurs test, menit a oferi organizatorilor Jocurilor Europene posibilitatea de a roda „angrenajele” noii competiții continentale care va debuta în acest an. Și echipele de gimnastică artistică ale României au intrat în „febra” Jocurilor Europene, întrucât au aflat ieri că vor începe concursul în subdiviziunea cinci, în urma tragerii la sorți a competițiilor de gimnastică. Jocurilor Europene de la Baku sunt programate între 12 și 28 iunie.
Competiție în premieră, după modelul olimpic
Sportivii tricolori Lavinia Pananete, Bianca Gorgovan, Lucian Săvulescu, Gabriel Bocșer și Dacian Barna, antrenorul Mircea Brînzea și arbitra Mariana Mezei, pun umărul la buna desfășurare a primei ediții a Jocurilor Europene. Ei participă la

un „Test Event” (concurs test n.r.) care are loc între 2 și 7 martie, alături de gimnaștii din Azerbaidjan, Spania și Ucraina. Gimnastica aerobică este prezentă în Programul Jocurilor cu două probe (grup și perechi), iar cei cinci tricolori vor evolua la acest concurs test la grup, în vreme ce Dacian Barna și Lavinia Panaete vor fi prezenți și în proba de perechi. Concursul test se desfășoară conform modelului olimpic și face parte din etapa de pregătiri pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a primei ediții a Jocurilor Europene. Noua competiție își va face apariția în calendarul întrecerilor sportive de nivel continental, în perioada 12 – 18 iunie. Jocurile Europene au fost create prin decizia Adunării Generale a Comitetelor Olimpice Europene, care a avut loc pe 9 decembrie 2012, la Roma, cu acceptul a 84 la sută din numărul Comitetelor Olimpice Naționale. Programul cuprinde 20 de sporturi, gimnastica fiind în program cu toate disciplinele sale (artistică, ritmică, trampoline, acrobatică și aerobică).
În subdiviziunea cinci
Tragerea la sorți a competițiilor de gimnastică, desfășurată ieri, a plasat echipele României în subdiviziunea cinci. La gimnastică artistică feminină, România va concura alături de Spania, Olanda și Serbia/Georgia sau Cipru, iar la masculin, tricolorii vor debuta alături de Franța, Irlanda, Serbia Turcia și Danemarca, Croația sau Macedonia. Competiția de gimnastică artistică, programată între 14 și 17 iunie, va alinia la start 179 sportivi, care vor lupta pentru medaliile puse în joc la șase probe feminine și opt probe masculine. Competiția de gimnastică aerobică (17-19 iunie) va reuni la start 55 de sportivi care vor lupta pentru medalii în două probe, la perechi mixte și grup. România va avea reprezentanți la ambele probele. Toate întrecerile de la gimnastică vor avea loc la „National Gymnastics Arena” din Baku cu o capacitate de 6.800 locuri, care a fost inaugurată în aprilie 2014.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.