HCM Baia Mare a plătit tribut lipsei de experiență la nivel înalt și în a doua confruntare cu norvegiencele de la Larvik din Grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin. Campioana României a fost învinsă cu scorul de 31-26 (16-11), sâmbătă, în deplasare, după ce antrenorul Costică Buceschi a fost neinspirat în „momentul psihologic” al partidei. HCM a rămas la cota zero din dubla cu favorita Larvik, după ce în meciul de acasă pierduse tot nedrept, din cauza irosirii a șapte lovituri de la șapte metri.
De la agonie la egal, și înapoi la prăbușire
HCM demonstrat prin joc și în Norvegia că are valoare de Liga Campionilor şi că ar merita să se califice în etapa următoare a competiției, dar a rămas cu mâna goală și din a doua confruntare cu Larvik. Randamentul campioanei României a fost „șubrezit” de  problemele majore de lot și de diminuarea încrederii în forțele proprii, după două eșecuri consecutive, însă a primit lovitura decisivă de la o eroare a antrenorului Costică Buceschi.
Meciul a început agonizant pentru HCM, întrucât Nechita, singura extremă dreapta aptă de joc a campioanei, s-a accidentat în minutul doi și a completat lista lungă a indisponibilelor pe care se aflau deja Do Nascimento, Oltean, Abbingh, Geiger și Diniş Vârtic. În ciuda „loviturii” din

debutul meciului, HCM s-a descurcat onorabil în primele zece minute, fiind condusă cu unu-maximum două goluri și egalând la cinci (min. 10). A venit însă o perioadă de picaj, iar scorul a ajuns 12-7, în minutul 20, pentru ca peste numai patru minute HCM să scrie pe tabelă o diferență de numai un gol (12-11, în minutul 25), printr-o serie de patru goluri consecutive. Finalul reprizei a aparținut gazdelor, iar la pauză diferența era din nou de cinci goluri: 16-11. Avantajul norvegiencelor a atins cota maximă de șapte goluri (18-11) în minutul 32 și s-a menținut așa până în minutul 40, scor 22-15. Din acel moment, HCM-ul a reușit o serie de șase goluri consecutive, reducând diferența la un singur punct: 22-21, în minutul 46. Mai mult, băimărencele au reușit să egaleze, scor 23-23, în minutul 48, și să joace de la egal la egal cu adversarele lor. La scorul de 25-24, când totul părea posibil, antrenorul Costică Buceschi a comis o eroare similară cu a jucătoarelor sale care au ratat șapte aruncări de la șapte metri în meciul tur. Tehnicianul a cerut neinspirat time-out, chiar în momentul în care echipa sa marca, astfel că în loc să fie 25-25, tabela a ajuns să arate 27-24 (minutul 57). Ratarea acestui „moment psihologic” al jocului le-a permis celor de la Larvik să profite și să câștige în cele din urmă cu 31-26. Larvik HK rămâne neînvinsă în grupa D, în timp ce băimărencele au doar două puncte înaintea ultimelor două bătălii de purtat: la Lublin săptămâna viitoare şi, mai apoi, cu Metz acasă.
Larvik HK - HCM Baia Mare 31-26 (16-11)
Aruncări de la 7m: 1-6 (transformate 1-5, a ratat Marin); minute de eliminare: 6-8.
Larvik HK: Toft (11 intervenţii), Hasanic (5+1) - Riegelhuth 9 (1), Solberg 6, Wojtas 5, Gro Hammerseng-Edin 3, Sulland 3, Mork 2, Anja Hammerseng-Edin 2, Blanco 1, Albertsen, Breistol, Breivang, Johansen, Lund; antrenori: Ole Gustav Gjekstad şi Tor Odvar Moen.
HCM Baia Mare: Ungureanu (13), Arenhart, Cetăţeanu - Marin 7 (4), Herrem 6, Gjeorgjievska 4, Ardean Elisei 2, Makeeva 2, Buceschi 2, Tiron 2 (1), Tătar 1, Lobach, Szucs, Nechita, Davydenko; antrenori: Costică Buceschi şi Magda Kovacs.
Arbitri: Andreu Marin Lorente şi Ignacio Garcia Serradilla (Spania).
Observator EHF: Gunnar K. Gunnarsson (Islanda);

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.