HCM Baia Mare depinde doar de ea pentru a ajunge în primăvara europeană a celei mai importante competiții intercluburi a handbalului feminin, EHF Champions League. După dubla victorie cu polonezele de la MKS Selgros Lublin care a readus-o pe locul doi al grupei D, campioana României mai are nevoie de un succes în fața franțuzoaicelor de Metz Handball, pentru a se califica în grupele principale ale competiției. Performanța este la îndemâna grupării antrenate de Costică Buceschi şi Magda Kovacs mai ales că meciul cu campioana Franței va avea loc, vineri, 21 noiembrie, de la ora 19.00 în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, din Baia Mare.
Jocul cheie al celui mai bun an din istoria clubului
Partida cu Metz Handball reprezintă ultimul joc oficial al anului 2014 pentru HCM Baia Mare, echipă care a devenit pentru prima dată

campioană naţională chiar în acest an. Site-ul oficial al clubului îi invită pe suporteri să fie alături de fete la sală, pentru o victorie și o sărbătoare pe cinste. „Băimărencele îşi aşteaptă suporterii la sală în număr cât mai mare, pentru a face împreună pasul spre o victorie care duce HCM-ul în primăvara europeană şi pentru a celebra - tot împreună - finalul unui an în care gruparea antrenată de Costică Buceschi şi Magda Kovacs a devenit pentru prima dată campioană naţională”, se scrie pe http://www.hcmbaiamare.ro. Antrenorul campioanei, Costică Buceschi, avertizează însă că misiunea echipei sale va fi dificilă, întrucât Metz Handball își joacă ultima carte de calificare. „Va fi un meci foarte-foarte greu. Întâlnim o echipă care vrea să rămână în Liga Campionilor, dar şi noi dorim să arătăm că ne putem bate cu orice altă echipă din Europa. Vor veni foarte hotărâte să-şi vândă scump pielea şi trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Trebuie să fim pregătiţi să jucăm 60 de minute la acelaşi nivel şi să ne batem pentru fiecare minge”, a afirmat antrenorul Costică Buceschi.
Calcule simple
Băimărencele vor să-și apere locul doi în grupă, dar doresc şi să demonstreze că evoluţia de la Metz, din tur, atunci când au pierdut cu 24-34 (10-13), a fost o întâmplare nefericită. Pentru HCM calificarea e o ecuație simplă, întrucât campioana României merge mai departe cu o victorie la orice diferență. Băimărencele au un punct avans față de campioanele Franţei şi Poloniei care au câte trei puncte şi ocupă locurile trei și patru. În clasamentul grupei D, conduce Larvik, cu 10 puncte. Partida va fi arbitrată de Miljan Vesovic şi Novica Mitrovic din Macedonia. Delegat EHF este Cornelius Wiebrands din Olanda.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.