HCM Baia Mare a ratat șansa unei victorii istorice în fața deţinătoarei trofeului EHF Champions League, Györi Audi ETO, fiind învinsă cu 26-18 (13-9), în ciuda momentului favorabil prilejuit de absența a trei jucătoare de top din echipa maghiară. Campioana României a etalat un joc cu destule minusuri, semn că mai e nevoie de timp pentru a se acomoda cu stilul noului antrenor Tone Tiselj, iar trupa din Ungaria a fost „protejată” în unele momente importante de deciziile arbitrilor spanioli Andreu Marin Lorente şi Ignacio Garcia Serradilla.
Emoții, erori și „protecție”
Meciul a început cu un gol din lovitură de la 7 metri al echipei maghiare, acordată cu promptitudine de arbitrii care au părut mai degrabă întărâtați decât speriați de atmosfera incendiară din tribune. HCM a egalat în minutul 5, însă apoi a suferit din cauza tracului și a lipsei de inspirație, iar Györi Audi ETO s-a desprins la 3-1. Împinse de la spate de public, băimărencele au ținut aproape, la unu-două goluri, de campioana Europei, până în minutul 26, când unguroaicele s-au desprins la trei

goluri diferenţă: 7-10. Scorul putea fi de mai multe ori egal sau chiar în favoarea HCM-ului, dar arbitrii spanioli au avut grijă să fluiere în ajutorul echipei cu antrenor și coordonatoare de joc din țara lor. Chiar așa, cum s-a gândit EHF să delege arbitri din Spania la un meci în care e implicată o echipă ce are antrenor și o jucătoare importantă din aceeași țară? Dar, să vedem și slăbiciunile HCM-ului care până la pauză a mai adăugat un pas la ecartul față de adversare, diferența fiind 9-13. Ei bine, jucătoarele cu valoare individuală recunoscută din tabăra băimăreană nu formează încă o echipă bine articulată. Din acest motiv, au apărut multe nesincronizări, numeroase pase greșite și nu s-a reușit nici un contraatac cum scrie la carte. Totuși, în ciuda slăbiciunilor echipei, individual componentele campioanei României au făcut eforturi considerabile pentru a schimba soarta partidei, după pauză. Eforturile s-au lovit de experiența celor de la Györi, iar reușitele au fost minime. HCM Baia Mare s-a apropiat de două ori la trei goluri diferență, în minutul 43, la 14-17, și în minutul 47, la 16-19, dar apoi a cedat psihic pe final și diferența a crescut la 18-26, mai ales că Györi Audi ETO KC a jucat în „opt”.
În urma acestui rezultat, HCM Baia Mare revine pe ultimul loc (șase) în grupă, cu două puncte, însă își menține intacte șansele de a încheia pe locul patru care asigură calificarea în sferturile de finală. Băimărencele vor evolua în etapa viitoare, în 15 februarie, în deplasare la Viborg, grupare care are cinci puncte şi ocupă locul trei în grupă. Până atunci, HCM-ul trebuie să-și regleze jocul în derbiul campionatului intern cu Corona Brașov, programat miercuri, 11 februarie, pe teren propriu.
HCM Baia Mare - Györi Audi ETO KC 18-26 (9-13)
HCM Baia Mare: Ungureanu (8 intervenţii), Arenhart (4), Cetăţeanu - Gjeorgjievska 4, Do Nascimento 4 (3 din aruncări de la 7m), Lobach 3, Buceschi 2, Abbingh 2, Herrem 2, Davydenko 1, Ardean Elisei, Makeeva, Pîrvuţ, Szucs, Tătar, Marin; antrenori: Tone Tiselj şi Grega Karpan;
Györi Audi ETO KC: Herr (17), Grimsbo, Csapo - Müller 8, Loke 7, Kovacsics 6 (4), Aguilar Diaz 2, Bognar-Bodi 1, Korsos 1 (1), Sen 1, Boczko-Hornyak, Knedlikova, Lima de Araujo, Milanovic Litre, Planeta, Szepesi; antrenori: Ambros Martín şi Gábor Danyi.
Aruncări de la 7m: 3-5 (transformate 3-5);
Minute de eliminare: 4-10;
Au arbitrat: Andreu Marin Lorente şi Ignacio Garcia Serradilla (Spania);
Observator EHF: Klaus Dieter Convents (Belgia);

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.