Lidera Ligii Naționale, HCM Baia Mare, s-a impus la o diferență confortabilă de 17 goluri, 37-20 (19-13), în partida cu ultima clasată, Mureşul Târgu Mureş, unica echipă fără nici un punct obținut în actualul sezon. Dincolo de cele 57 de „fețe” reprezentate de golurile meciului, antrenamentul cu public al campioanei a mai scos la iveală și alte trei „fețe” mai puțin cunoscute ale trupei pregătite de Tone Tiselj.
Trac și slăbiciuni, în momentele de presiune
Cu rezervele în rol de titulare, HCM Baia Mare a început meciul cu zâmbetul pe buze și cu goluri la fac automat, marcate prin acțiuni și execuții umilitoare pentru adversare și care au făcut deliciul publicului. Firesc, campioana a ajuns rapid la cinci goluri avans (7-2, min. 5) și „distracția” a continuat până la 10-5, în minutul 9. De acolo, „mecanismul” s-a gripat, iar în mod surprinzător Mureșul Tg. Mureș, codașa Ligii Naționale, s-a apropiat la trei goluri: 11-8, minutul 13. Culmea, pentru că HCM  juca slab și fără eficiență, iar jucătoarele au dat senzația că au rămas fără soluții, s-a ajuns la un minimum de două goluri diferență, 12-10, min. 15, iar suporterii din tribune au fost nevoiți să aplaude ca în momentele dificile. A urmat un

contraatac „salvator” finalizat de Ada Nechita, la scorul de 13-10, pentru ca handbalistele campioanei să se descătușeze și să își refacă avantajul, ajungând la un avans de șase goluri (19-13) la pauză.
Generozitate în aplauze pentru românce
Cu un moral bun asigurat de diferența de șase goluri, HCM și-a mărit permanent avansul după pauză și a încheiat meciul cu o victorie confortabilă și logică, la 17 goluri diferență, scor 37-20. Adriana Nechita, revenită în teren după o perioadă de accidentare, a fost golghetera meciului cu 11 goluri. Tot în acest joc publicul s-a arătat entuziasmat să aplaude revenirea Getei Diniş Vârtic, intervențiile Claudiei Cetățeanu, al treilea portar din lot, și faptul că Luciana Marin a fost din nou coordonator de joc pentru un meci complet, după o absență îndelungată din motive de sănătate.
Cârcoteli la adresa „vedetelor”
Chiar dacă titularele au fost menajate, unele dintre „vedetele din străinătate” au fost în teren și au avut evoluții sub pretențiile spectatorilor. Ca dovadă, în multe situații s-au auzit din tribune comentarii mai puțin binevoitoare la adresa acestor jucătoare, precum și la adresa antrenorului sloven Tone Tiselj. Este deci nevoie ca „vedetele” să-și dovedească valoarea în meciurile cheie din Liga Campionilor și în cele dificile din campionat, pentru a fi cu adevărat pe placul suporterilor. Până atunci, cu acest succes în fața „lanternei roșii”, HCM Baia Mare se menține lideră în clasamentul Ligii Naționale, cu 54 de puncte. Campioana va juca, în următoarea etapă, duminică, de la ora 11.00,  în deplasare la HCM Roman într-un meci contând pentru etapa 20 din Liga Naţională.
HCM Baia Mare - SC Mureşul Târgu Mureş 37-20 (19-13)
Aruncări de la 7m: 6-5 (transformate 5-4); Minute de eliminare: 6-2;
HCM Baia Mare - Ungureanu (11 intervenţii, inclusiv o aruncare de la 7m), Cetăţeanu (11) - Nechita 11 (2 din aruncări de la 7m), Abbingh 6 (3), Marin 4, Tătar 4, Herrem 4, Davydenko 3, Diniş Vârtic 2, Szucs 2, Gjeorgjievska 1, Makeeva, Ardean Elisei, Buceschi, Do Nascimento; antrenori: Tone Tiselj - principal şi Grega Karpan - secund;
Mureşul Târgu Mureş: Diaconu (10), Comşa (1), Petruneac (3) - Mrkiks 6 (1), Lazăr 4, Şunea 3, Deac 3 (2), Avădanei 2, Rad 1 (1) Serediuc 1, Duca, Grigore; antrenor: Gheorghe Covaciu.
Sursa foto: www.hcmbaiamare.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.